Skip to main content

 

  

tungelundbadet logo sort
Gl. Tungelundvej 11
8881 Thorsø

ÅBNINGSTIDER
Mandag–Fredag: kl. 15-18
Lørdag-Søndag: kl. 12-18

Skolernes sommerferie alle dage 12-18

Fakta om Tungelundbadet

OPFØRELSE
Friluftsbadet blev anlagt i 1972 og blev opført ved frivillighed af mange lokale borgere og erhvervsdrivende

FACILITETER
- 2 bassiner
- spabad
- finsk saunahytte
- 2 sammenbyggede træpavilloner
- 1½ meter ruchebane til det store bassin
- svømmebælter/-vinger
- vandlegetøj
- liggestole
- parasoller
- borde
- bænke
- kiosk
- m.m.

BASSINERNE
Tungelundbadet består af 2 adskilte bassiner. De har ”fællesvand” og er adskilt af ståltremmer. Vandet er opvarmet til 29 C

Det lille bassin måler 12,5 x 7 meter og går fra 20 cm til 70 cm dybde

Det store bassin måler 12,5 x 25 meter og går fra 120 cm til 175 cm dybde.

SPABADET
Det store spabad har plads til ca. 20 personer og er fyldt med ca. 35-38 grader varmt vand og vil være tilgængeligt i den offentlige åbningstid.

Uden for Badets åbningstid vil spabadet være tømt for vand.

SAUNAHYTTEN
Den finske saunahytte vil være tilgængelig på udvalgte dage i den offentlige åbningstid.

Den kan anvendes som almindelig sauna og der kan også arrangeres saunagus.

Saunaen varmes typisk op til ca. 75-80 grader.

Når der er saunagus hældes vand og æteriske olier på ovnen og saunaen føles varmere og varmere i takt med at luftfugtigheden stiger. Virkeligheden er dog den, at temperaturen faktisk falder og saunaen føles blot varmere, fordi luftfugtigheden stiger.

Saunaen vil i være åben efter beslutning af bademesteren, hvilket typisk vil være de dage, hvor vejret ikke lokker til solbadning på plænen.

SIKKERHED
Tungelundbadets bestyrelse har fokus på sikkerheden i Tungelundbadet og gør alt for at sikre det højst mulige sikkerhedsniveau for friluftsbadets gæster og ansatte.

Lovgivningsmæssigt kræver Tungelundbadets vanddybde ikke tilstedeværelse af livredder, hvorfor badning foregår på eget ansvar. Dette fremgår naturligvis af skiltning på stedet.

VANDET
Tungelundbadets bestyrelse har indgået aftale med det lokale Thorsø Biogas og Thorsø Fjernvarme om levering af energi til opvarmning af bassinvandet. Denne aftale gør det muligt at opvarme vandet til de 28 grader, så alle kan holde varmen og boltre sig i vandet.

DRIFT OG HYGIEJNE
Tungelundbadet sætter daglig drift og hygiejne i højsædet. Bassinvandet renses mindst med den krævede hastighed og alle filtre m.v. renses jævnligt så bassinvandet altid er tip-top i orden.

Der tages rutinemæssigt prøver af bassinvandet min. 2 gange dagligt og på varme dage med mange besøgende tages prøverne oftere.

Endvidere renses bassinerne 1 gang i døgnet v.h.a. sugerobotten ”svinet”, så disse er rengjort hver dag ved åbningstid. En rensning tager 6 timer.

Ligeledes i baderummene holdes højest mulige rengøringsgrad. Der er udarbejdet standarder for rengøring af baderum.

For at Tungelundbadet kan opretholde den bedst mulige standard og hygiejne kræver bestyrelsen, at alle badegæster afvasker sig grundigt UDEN badetøjforud for adgang til bassinerne – i øvrigt i lighed med stort set alle andre svømmebassiner.

Babyer skal have badeble (kan købes i kiosken) e.a. på, så der ikke kommer afføring i vandet. Dette kræver nemlig lukning af bassinerne indtil vandet atter er renset.

Vi vil gerne holde klorindholdet i bassinvandet så lavt som muligt og alle former for bakterier m.v. øger automatisk klortilsætning og derfor kræves også hårvask, idet hårlak, -gele og –voks er ”gift” for vandet ligesom vi helst ser, at badegæsterne tager deres smykker af, inden de går i vandet.

KLIMA, MILJØ OG ENERGI
Tungelundbadets bestyrelse har ambitioner om, at gøre Tungelundbadet til Danmarks mest klima-, miljø- og energivenlige friluftsbad!

Dette gøres ved adskillige initiativer af energibesparende karakter. Vi er allerede godt på vej ved at opvarme såvel bassin- som bruservand v.h.a. biogas. Desuden håber vi på at kunne rejser midler til bl.a. følgende tiltag (hvoraf nogle allerede er ført ud i livet):

  • Termotæppe til overdækning af bassinerne
  • Anvendelse af energispare-pærer
  • Anvendelse af lavenergikrævende appartur
  • Anvendelse af lavenergikrævende pumper til rensning af bassinvand
  • Undersøgelse af muligheden for anvendelse af alternativ energi – eks. solenergi
  • Vandspare-brusere
  • Toiletter med lavt vandforbrug
  • Besøg af energikonsulent fra EnergiMidt til gennemgang af hele el-net/-forbrug i Tungelundbadet

BADEMESTEREN
Der er ansat bademester til varetagelse af den daglige drift. Bademesteren er Tunglundbadets venlige ansigt udadtil.

Bademesteren varetager bl.a. tilsyn/vedligehold af teknik, rensning af bassiner, græsslåning, småreparationer og meget mere.

KIOSKEN
Tungelundbadets kiosk er bortforpagtet. Udover bademesterens salg af adgangsbilletter og –kort udbyder kiosken et stort sortiment af drikkevarer, is, slik, pizza-slice, toast m.v. men også svømmebriller og bade-bleer til spædbørn kan købes.

SPONSORER
Tungelundbadet har en lang række sponsorer, som bidrager økonomisk og materielt til Tungelundbadets drift. Det muliggør en række tiltag, som vi sætter stor, stor pris på.

HVEM BRUGER TUNGELUNDBADET?
Tungelundbadets sæson strækker sig fra medio maj til sidste søndag i august. På den korte sæson når ca. 10.000 gæster at besøge friluftsbadet.

Udenfor offentlig åbningtid bruger skolerne i Favrskov Kommune Tungelundbadet til svømmeundervisning; pensionisterne har adgang 4 formiddage om ugen i skolernes sommerferie; Thorsø/Tungelund Idrætsforening (TIF) har svømmeundervisning og motionshold for adskillige børnehold og voksenhold.

LEJE AF TUNGELUNDBADET
Tungelundbadet kan lejes til private arrangementer fra kl 18 hver dag i sæsonen. Bookes via hjemmesidens kalender. Udover badefaciliteterne, spabad, finsk saunahytte og træpavillonerne er grill, køleskab, rindende (koldt) vand, borde og stole til rådighed (sauna og spabad dog mod merpris).

FLAGET
Når Tungelundbadet er åben, er flaget hejst!

Denne ordning er lavet i tilfælde af, at eks. vejret er så dårligt, at der enten ikke er badegæster eller at det ikke er forsvarligt at bade (f.eks. tordenvejr med lynnedslag) eller hvis der er andre årsager, som gør det nødvendigt at lukke friluftsbadet. I sådanne tilfælde nedtages flaget, som symbol på, at der er lukket.

Flagstangen ved Tungelundbadet er derfor høj, så den kan ses vidt omkring.

Sponsorer

En stor tak til vores sponsorer