tungelundbadet logo sort
Gl. Tungelundvej 11
8881 Thorsø

ÅBNINGSTIDER
Mandag–Fredag: kl. 15-18
Lørdag-Søndag: kl. 12-18

Skolernes sommerferie alle dage 12-18

Formandens beretning 2020

Skrevet af Jette Laursen, 2020

2020 var Tungelundbadets 48. sæson.

Jeg kan ikke holde denne beretning uden adskillige gange at nævne ordet CORONA, som har været en overskyggende parameter for alt i verden i det forgangne år.

Sommersæsonen 2020 var en skelsættende sæson på flere punkter- De 3 væsentligste er Corona, bademesteren og kassereren.

Corona udfordrerede os, ligesom den udfordrede resten af verden. Vi åbnede ikke før til juni og med en del restriktioner, som vi dog fandt gode løsninger på, så alle i Tungelundbadet følte sig trygge og glade. Der var jo ikke så meget andet at lave – og jeg fristes til at bruge det gamle ordsprog om, at den enes død er den andens brød – så vi havde forholdene taget i betragtning mange badegæster.

Vi havde de mange trofaste badegæster, heraf også de mange udenbys og så kom der en del, som nok plejer at være ude at rejse om sommeren.

Tungelundbadet havde i sæsonen 2020/21 i underkanten af 9.000 besøgende, hvilket er 2-3.000 færre end vanligt, når vi ikke har Corona som modspiller.

Udlejninger, som jo plejer at være et kæmpehit, led også under Corona restriktioner, så der var ikke helt så mange, som der plejer at være.

Desværre betød Corona også, at vores vintersæson i 20/21 har været helt og aldeles ikke-eksisterende. Ikke én eneste gang har der været fyret op i spa og sauna. Det har være en stor mangelvare.

Vejrmæssigt fremhæver jeg juni, forsøger at glemme juli og får så atter hukommelsen tilbage, når tanken falder på august.

Vi kom dog som sagt ud af 2020 sommersæsonen med et udmærket resultat verdenssituationen taget i betragtning.

Sommersæsonen 2020 blev desværre den sidste sæson med den populære bademester, Annette og bademesterens mand, Dannie. Det er vi kede af, men glæder os naturligvis på Annettes vegne over, at hun nu har et fuldtidsjob, som holder året rundt.

Annette og Dannie sørgede fra start til slut for, at alt i hele anlægget stod snorlige, der var skinnende rent og ordentligt overalt, Annette sørgede for, at Tungelundbadet emmede af hygge og fik alle badegæster – store som små – til at føle sig særligt velkomne.

Dannie vedligeholdt teknikken til punkt og prikke og sørgede rene bassiner og vandkvalitet i top.

Vi er overordentligt glade og tilfredse med deres arbejde.

Tungelundbadet er fortsat en stor attraktion, som vi skal være stolte af at huse i 8881 Thorsø. Denne succes er ikke gået henover hovedet på Favrskov Kommune og Tungelundbadet er således et aktiv, som bliver nævnt i mange, gode sammenhænge og jævnligt tilgodeses med
bevillinger til materiale i forbindelse med frivilligt udført arbejde.

I 2020 fik vi således 20.000 kr. til fornyelse af flisearealet foran hovedindgangen. Arealet der var meget ujævnt og der lå vand så snart det havde regnet, fordi faldet mod kloakken ikke var korrekt. Det er nu rettet op og ser i det hele taget meget pænere ud. Vi er ligesom resten af landet pålagt at sikre kloakseparering. Det blev ordnet ved samme lejlighed, så nu lever den del fuldt ud op til
lovkravene.

I 2020 afsluttede vi arbejdet med den store bevilling fra Landsbyrådet til etablering af nyt termotæppe til at trække over bassinerne. Det forvoldt os lidt kvaler, men til sidst lykkedes det med frivilliges hjælpe at finde en super god løsning.

Landsbyrådet har atter beriget os med midler. Denne gang 50.000 som tilskud til en ny rutsjebane. Vi glæder os meget til at få den etableret, men jeg må igen sige Corona – der er ekstremt lang leveringstid på den. Håber, vi når det inden sæsonstart.

Jeg kan ej heller aflægge beretning uden at komme ind på Tungelundbadets mange, mange frivillige. Det er enestående og fantastisk, hvad der lægges af frivillige timer og vi kan kun være stolte over at bo på en egn, hvor folk er så dedikerede til frivilligt arbejde.

Så igen i år skal lyde en TAK så stor, at jeg ikke formår at udtrykke det. Vi bøjer os i støvet for de frivillige – uden dem var det ikke muligt.

Jeg vil igen i år fremhæve Kristen Kovdal, som altid står parat, når der skal arbejdes eller vi har brug for hjælp af stort set enhver art og til enhver tid. Han er også den, der smutter op og åbner porten, hvis der skal varer, håndværkere ind til Tungelundbadet og meget mere.

Desuden slår han græsset hele sæsonen. Hans hjælp er også uvurderlig.

Tungelundbadets brugere er ud over badegæsterne i den offentlige åbningstid, skoler, børnehaver, SFO o.a.
daginstitutioner fra Favrskov Kommune, pensionisterne om formiddagen i skolernes sommerferie og TIF. De er alle faste brugere af Tungelundbadet.

TIF har igen i 2020 sæsonen haft succes med flere hold og herunder både morgen- og aftensvømning + det populære aquarytmik.

Det hele har dog være præget af Corona restriktioner og dermed har skoler og daginstitutioner
været på nedsat blus.

Vi arbejder hele tiden på, at Tungelundbadet fortsat kan fremstå i fin stand, være rustet til at gå fremtiden i møde og bestå i mange år endnu. Lige nu står alt snorlige og det er vi både glade for og stolte over. Der er jo altid ting, der skal løses men i det store hele føler vi helt klart, at
Tungelundbadet har en berettigelse som et veletableret aktiv i Favrskov Kommune og vi har hele tiden for øje, at friluftsbadet skal være fremtidssikret og vi følger konstant udviklingen i et forsøg på at vejre den rigtige retning. Vores mål er, at også kommende generationer skal kunne nyde godt af disse rigtig gode faciliteter.

Og vi er fulde af gode ideer og planer til yderligere udvidelse og forbedringer.

Tak:
Jeg vil gerne takke vores bademester, Annette, hendes mand Dannie, de frivillige og i høj grad vores sponsorer og naturligvis vores badegæster for sæsonen 2020.

En særlig tak skal igen i år lyde til Thorsø Miljø- og Biogas og Thorsø Fjernvarmeværk, som vi i årevis har haft en fantastisk aftale med om levering af grøn varme til en særdeles favorabel pris.

Uanset hvad sommersæsonen 2021 byder på af vejr og Coronarestriktioner, lover vi at være klar til at modtage badets gæster på bedste vis og med dejligt varmt vand i bassinerne straks vi åbner.

Sommersæsonen 2020 blev den sæson, hvor vi sagde farvel til det hidtidige koncept med ansættelse af bademester og det at have en kasserer inden for bestyrelsen. Vores bademester, Annette, gennem 2 sæsonen stoppede som tidligere nævnt og Britta Dahlgaard, som har været bestyrelsesmedlem og kasserer gennem rigtig mange år, har valgt at trække sig fra bestyrelsesarbejdet med denne generalforsamling.

Det er vi rigtig kede af. Britta har leveret et kæmpe, gedigent og troværdigt arbejde. Af hjertet tak, Britta, for dine mange år i bestyrelsen og for din store arbejdsindsats. Du bliver savnet.

I stedet har Tungelundbadets bestyrelse indgået samarbejde med Tungelund Aktivitetscenters
bestyrelse om ansættelse af en medarbejder, der om sommeren skal være bademester i Tungelundbadet og om vinteren skal løse opgaver i Tungelund Aktivitetscenter.

Vi er meget glade for den nye konstellation og den synergi, der ligger i det samarbejde. Bademesteren
hedder Kresten Jørgensen, er 34 år og har en masse gode ting med i rygsækken. Samtidig har vi indgået aftale med Dannie Jørgensen om fortsat at være over-teknikmester, så vi har én person, der bare ved ALT om teknikken. Vi er ekstremt glade for, at det samarbejde er kommet i stand. Der er meget teknik og Dannie kender den som sin egen bukselomme.

Ligeledes har vi fra og med denne generalforsamling besluttet at have en kasserer uden for bestyrelsen for at have mere tid frigivet til bestyrelsesarbejde. Vi er overordentlig glade for at kunne orientere om, at Trine Kjær er vores nye kasserer.

Vi glæder os rigtig meget over at kunne byde såvel bademester, over-teknikmester som kasserer velkommen om bord på Tungelundbadstoget.

Desværre har også vores suppleant gennem mange år, Claus Mørup, besluttet at stoppe karrieren i Tungelundbadets bestyrelse. Tak for din tid, Claus. Jeg kommer til at savne din hjerne, når der skal udregnes løsninger, som jeg ikke lige kunne få øje på.

Vi glæder os til 2021 sommersæson.

Vi håber på bedre tider og vi håber inderligt, at vi får lov
til at slå dørene op som planlagt lørdag den 15. maj 2021, kl. 12. Det kan kun tiden vise.

Til allersidst vil jeg benytte lejligheden til også at takke den samlede bestyrelse for det arbejde, I har lagt i sæsonen.

I yder alle en voldsomt stor indsats både på hver jeres spidskompetenceområde og også der, hvor der ellers er behov. Det er en fornøjelse at arbejde med en så velfungerende og velvillig bestyrelse. Tak for jeres måde at være på og jeres stærke engagement i vores bestyrelsesarbejde for Tungelundbadet.

Her slutter min beretning.

Jeg ser frem til sommersæsonen 2021, som bliver Tungelundbadets 49., hvilket betyder, at vi har en 50 års fødselsdag at planlægge til 2022.

Sponsorer

En stor tak til vores sponsorer

Logo - Klippoteket
Logo - Michael Gertsens Murerfirma
Logo - Klippoteket
Logo - Rema 1000
Logo - Skiltemaleren
Logo - XL Byg Thorsø
Logo - Sparkassen Kronjylland
Logo - Meny Thorsø
Logo - Rydbergs MC
Logo - Randers Kemiske Industri
Logo - Erling Mogensen
Logo - Mammen Mejerierne A/S
Logo - Bjerborg El-service

Kontakt

Tungelundbadet
Gl. Tungelundvej 11
8881 Thorsø

Åbningstider

Mandag–Fredag: kl. 15-18
Lørdag-Søndag: kl. 12-18

Skolernes sommerferie alle dage 12-18


© Tungelundbadet. Design og udvikling: Joomlakonsulenten